HTML

OTTHON, OKOSAN.

Gondolatok az ingatlanpiacról, szereplőiről, értékesítési módszerekről, valamint az élhető terekről. Ingatlanos történtetek, jogi tanácsadás, és közérdekű cikkek, urbanisztika. Vagyis majdnem minden, ami ingatlan. (okosotthonka@gmail.com)

Friss topikok

Vörösiszap lakópark: mi épülhet Kolontáron?

szerző: tamate - 2010.10.18. 06:13


Ha nem látnám minden reggel a szemem alatt feltorlódott redőket, azt is hihetném, hogy megállt az idő. Akárcsak egy szűk évtizeddel ezelőtt most is Orbán Viktort kísérik a kamerák a romokhoz. S ahogyan annak idején sem fukarkodott az ígéretekkel, most sem érkezett üres papírlapokkal.

A vörös tenger széléről csodákat hirdetett meg. Amit három nap alatt lerombolt az iszap, azt most megépíti három hónap alatt. Azt is tudjuk, hogy a 2001-es árvíz után a Beregben tényleg csuda dolgok születtek. Hovatovább azok voltak az elégedetlenek, akiknek nem mosta el a házát a víz.

 

Eddig a politika és az emlékezés. Mi pedig szörfölgessünk csak tovább a hírek hullámain. Az első napon még Makovecz Imre nevétől volt hangos a hazai sajtó, másnap kiderült nem is ő, hanem a beregi árvízi hajós, akarom mondani árvízi építész, Turi Attila kapja a megbízást. Áldás reá! Nem esett messze a fájától, maradunk az organikusságban, és tarjuk a karácsonyi határidőt.

Azt hiszem Turinak jót fog tenni a sietség és a költségvetés szűkössége. Ahogy nézegettem az épületeit, az az érzésem támadt, hogy mennél többet cifráz egy feladaton, mennél többet kénytelen befogadni az egyéni ízlésekből, annál inkább orgia lesz az organikusságából. Merthogy készít ő áttekinthető alaptömegű, kevésféle anyaggal, szép faborításokkal tagolt, kimérten tartózkodó épületeket is.

De ez ugye egy családi háznak manapság már nem frankó! Legfeljebb a budakalászi takarékszövetkezetnek. Az amúgy is olyan zsugori pénzeszsákon ülő fajta. De ha már nem ér össze a tetőgerinc, nincs egyetlen normális alakú ablak sem, és mindehhez valamilyen baumaxízű kő és téglaborítás is jár (lehetőleg váltakozva), akkor már villának is jó.

Ameddig így állunk ízlés dolgában, inkább legyenek csak állami pénzekből és osztrák adományokból épült új lakóparkok, ahol a spórolás az úr. A tetőről folyjék le a víz, az ajtók és ablakok ne akarjanak egyediek lenni. Maradjunk csak a már bevált előregyárthatásnál.

Csak a cserepek ne legyenek veresek, hogy egy újabb gátszakadás esetén látni lehessen, hol válik el a ház a földtől.


2 komment

Címkék: ház makovecz lakópark turi vörösiszap kolontár

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr622379430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SZAVICS 2010.10.18. 12:38:49

azért enyhén szólva is szebbek ezek vityillók, mint azok a putrik, amiket elmosott a sár

XPS 2010.10.21. 15:18:27

jól megbonyolították ezeket a házakat.
valami ilyet hívnak ízléstelennek?
süti beállítások módosítása