HTML

OTTHON, OKOSAN.

Gondolatok az ingatlanpiacról, szereplőiről, értékesítési módszerekről, valamint az élhető terekről. Ingatlanos történtetek, jogi tanácsadás, és közérdekű cikkek, urbanisztika. Vagyis majdnem minden, ami ingatlan. (okosotthonka@gmail.com)

Friss topikok

Schönherz Mátrix - üzenet a világűrnek

szerző: Otthonka.Okoska - 2010.10.12. 16:36


Fázom. Meg vagy még 3000 ember velem együtt Lágymányoson. Együtt bambulunk a Schönherz kollégium falára, ahol néha felvillan egy-egy ablak. 9 órára volt meghirdetve a happening, de most már rutinosan fél 10-re érkezem; így is kell várni vagy fél órát, mire elkezdődik a vizuális orgia-színház.

Október 8-án nyolcadik alkalommal alakult át a budapesti Schönherz kollégium 16x13 ablakból álló fala egy gigantikus óriáskijelzővé. Kezdetben csak annyi volt a szervezők szándéka, hogy a Lágymányosi híd melletti vasúti töltésről tudjanak tetriszezni, az épület falát használva képernyőnek. Fejlesztések után odáig jutott a projekt, hogy megnégyszerezve a használható "pixeleket", 512 színt használva készíthettek animációkat a műegyetemistások.

Eleinte egyszerű szobalámpák voltak a kollégiumi ablakok felé irányítva, ma már bonyolult áramkörökbe szervezett led lámpák villognak. Szerintem a Kínai Nagy Fal után ez a másik dolog, amit látni fentről, de legalábbis Google tesó biztos le tudná fényképezni.

A 90-es években az otthoni számítógépek kijelzői fejlődtek nagyot, a fekete-fehér pixelháborúból médiacentrumok lettek. A kétezres években ugyanez lezajlott a telefonokkal, ma már filmeket vághatunk buszon ülve. Tíz év múlva tetszőleges épület falát használhatjuk kijelzőnek és Mortal Kombatozhatunk pár kilométerre ülő haverjainkkal?

Egyelőre évente egyszer alakítják át a kollégiumot óriásmonitorrá, de vicces lenne, ha az itt kifejlesztett technikát máshol is alkalmazva éjszakánként át lehetne "festeni" városrészeket. Mondjuk Las Vegasban már megcsinálták.

Indexes videó, hogy is néz ki ez mozgás közben:


Szólj hozzá!

Címkék: budapest mátrix schönherz tower

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr122362255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása