HTML

OTTHON, OKOSAN.

Gondolatok az ingatlanpiacról, szereplőiről, értékesítési módszerekről, valamint az élhető terekről. Ingatlanos történtetek, jogi tanácsadás, és közérdekű cikkek, urbanisztika. Vagyis majdnem minden, ami ingatlan. (okosotthonka@gmail.com)

Friss topikok

Neurotikus lakásnemvevők enciklopédiája: A szaki nemvevő

szerző: manzárd - 2010.10.02. 06:06


"Tíz centi üveggyapot megvan?" Bólogatok. Vajon hogyan kell szakértőn bólogatni? Majd megnézem a tükörben, ha elmegy. Érzem, nem elég szakis a biccentés. Nem elfelejteni: csiszolni a technikán!

Mint a döglött harkály, kocogtatja tovább: "Mert annyi az kell, az a minimum. Különben átüt a meleg a tetőn. És az, az, az durva. Nagyon durva."

'Nekem mondod, két órát járattam a légkondit, mielőtt megjöttél. Döglünk meg így is, pácolódunk.'

Puffadt negyvenes: pocak, bajuszka. Aki otthon gatyában, fehér atlétaban ücsörög a tévé előtt. A postásnak, közvéleménykutatónak is így nyit ajtót.

"Beltéri volt, mi?! Azt szívja a fagy rendesen. Cidázta lefele, mi!?" Néz ki az erkélyre. Vigyorog. Ő már csak tudja. A régi lakást, a panelt is ő újította. Az utolsó szögig. Szó szerint értsem. Szögig.

Hümmög. Csóvál. "Mégse tíz lesz ez itten, kevesebbnek kell annak lenni." Kérdem, röntgen szeme van? Nem, nem, csak a rutin. Ő ezt tudja.

Kopogatom én is. Hümmögök. Nézem, hogyan kell. Hogyan kell kopogtatni kifele a centiket a falból.

 

 Cidázta lefele a fagy a teraszt...

Hogyan nem adunk el tetőteret...

"Eladó Szegeden, a belvároshoz közel, nyolclakásos társasházban egy negyedik emeleti, 62 m²-es, 2 + 1 szobás, nagyerkélyes, egyetemekhez közeli, tíz éves lakás."                                     
                                                                                                  (Semmiesély Apró)

 

 

 

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: szaki felújítás eladás nemvevő

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr602260832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása