HTML

OTTHON, OKOSAN.

Gondolatok az ingatlanpiacról, szereplőiről, értékesítési módszerekről, valamint az élhető terekről. Ingatlanos történtetek, jogi tanácsadás, és közérdekű cikkek, urbanisztika. Vagyis majdnem minden, ami ingatlan. (okosotthonka@gmail.com)

Friss topikok

Jó is lehetne 1. - gárdonyi strandok

szerző: liebmanndini - 2010.08.12. 14:44


Csak egy kis odafigyelés kellene és tökéletes üdülőhely lehetne Gárdony, hiszen minden adottsága megvan. Közel van a fővároshoz, ott a Velencei tó és viszonylag olcsón lehet szállást találni. Mi hiányzik?

Gazda nélkül?
Mint oly sok dolog, a gárdonyi strandok is gazdátlanok. Azaz dehogyis azok. Több gazdájuk is van. A szabadstrand és a fizetős is az önkormányzat tulajdona, neki okoz fejtörést és hoz némi pénzt. Ők nem feltétlenül jó gazdák. Aztán ott vannak a vendéglátóhelyek, akik közvetlenül érdekeltek abban, hogy valami jó legyen, hiszen ettől lesz több vendégük. És persze ott vannak a szállásadók is... Nem is értem, miért nem tesz senki azért, hogy a strand kellemes, mondjuk úgy, európai hely legyen.

Bajok a látogató szemével
A Sport Beach-en nem is olyan rossz a helyzet. Van játszótér a gyerekeknek, szép parkos a környezet, öko-tudatos feliratok találhatók a wc-n, van bio ételeket és italokat kínáló büfé is. Sőt, nyugatabbról ellesett animáció is a gyerekeknek. Itt csak annyi kellene, hogy a tulajdonos, vagy bárki, akinek ebből haszna van egy picike pénzt ráköltsön például a part menti részekre és tavasszal - vagy akár év közben többször, ha az időjárás miatt szükséges, megdolgozza a földet és befüvesítse úgy, hogy azon kellemes legyen ülni, feküdni játszani. Jelenleg kiégett, göröngyös a talaj. Szomorú.

Ennél szomorúbb viszont a szabad strand, amely egy büfésor, a Postás Kemping és a Velencepart hotel előtt terül el. Igénytelen, teljességgel rendezetlen, pedig látszik rajta: látott szebb napokat is. Jelenleg csak két lépcső vezet a vízbe, a többinek csak a helye van meg, így elég nagy a tolongás, alig lehet ki vagy bejutni. A parton nincs öltöző (a wc erre alkalmatlan), nincs semmi, ami árnyékot biztosítana. A fűről jobb nem is beszélni... Helyenként fellelhető, de senki nem rendezte például a csatornázás (?) nyomait. Vagyis keresztül-kasul van ásva a part egyik része. A parkolásért mégis pénzt kér valaki (670 Ft/nap), vajon ez kinek a bevétele lehet és milyen jogon parkoltat?  A büfében mégis magasak az árak, amit csak azért nevezek pofátlannak, mert a felárat itt a semmiért fizeti az ember.

Miért baj ez?
Bevallom, szerettem volna jó pár napot eltölteni a családommal az egyik vízparti szállodában. Szerencsére előtte egy hétvégére leugrottunk barátainkhoz és volt alkalmunk felmérni a terepet. Egy-egy napra talán megéri, de hosszabb időre nem érdemes tervezni. Szegényes programlehetőség és a fentebb vázolt állapotok miatt.

Mi lenne a megoldás?
Az összefogás. Mert a rendezett partszakasz mindenkinek érdeke lenne... Elsősorban azok tehetnének érte, akiknek üzleti érdekük fűződik hozzá. A szállásadók és a büfések. Aztán persze azok is, akik élvezni, használni szeretnék a strandokat. A nyaralótulajdonosok és a vendégek.

A magam részéről szívesen beszállnék néhány kiló fűmaggal és pár költséghatékony ötlettel pl. a part menti öltözők építésére, de akár konkrét pénzzel is. Ha néhány ezer forintot mindenki beadna a közösbe tényleg tökéletes üdülőhely lehetne Gárdony és még példát is mutathatna.

Tisztelt Önkormányzat, Kedves vendéglátók, drága nyaralótársak! Elkezdjük?


Szólj hozzá!

Címkék: urbanisztika nyaraló jóislehetne

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr62146597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása