HTML

OTTHON, OKOSAN.

Gondolatok az ingatlanpiacról, szereplőiről, értékesítési módszerekről, valamint az élhető terekről. Ingatlanos történtetek, jogi tanácsadás, és közérdekű cikkek, urbanisztika. Vagyis majdnem minden, ami ingatlan. (okosotthonka@gmail.com)

Friss topikok

Ingatlanközvetítőkről fiatal pároknak: a rossz pedagógus

szerző: Spejbl - 2010.10.21. 07:52


Nem éppen nádszál, mégis kellően sportos. Már negyvenes éveit tapossa, de kifejezetten jól tartja magát. Arcán szolid smink és finom ráncok harmonikus elegye. Kézfogása erős, mozdulatai energikusak. Beszéde dallamos, mondatai spontánsága érezhetően jól tervezett. Magabiztos mosolyától az emberben óhatatlanul felmerül, hogy a kézilabdapályán annakidején beállósként ő okozhatta a legtöbb olyan maradandó károsodást a pályán, amiért végül nem ítélt büntetőt az esendő bíró.
 
A férfiaknak általában elsőre vonzó, a nőkben viszont már a találkozás pillanatában feltámad az ösztönös bizalmatlanság vele szemben. Ruházata mindig makulátlan, egyszerre elegáns és lezser, jó minőségű holmikba csomagolja a testét. Olyan, aki pontosan tudja, melyik nap van bálabontás a legjobb turkálókban. Azokon a napokon százból kilencvenkilencszer elsőnek érkezik!
 
Ha lebeszélitek e-mailben vagy telefonon egy kiválasztott ingatlan megnézését, akkor értetek megy autóval a címhez viszonylag közeli tömegközlekedési csomóponthoz, hiába is tiltakoznátok, azt mondja biztos, ami biztos, sűrű a napja, a késés, az elkeveredés másoknak talán igen, de neki sajnos nem igazán fér bele. Állítja: sok ügyfele van, akik a kezébe helyezték a sorsukat.
 
Városi autóval jár, még jól emlékszel, 7-8 éve menő típus volt az övé. Amint beszálltok (férfi szigorúan előre, nő hátra, nála megkérdőjelezhetetlen az ülésleosztás), tréfásnak szánt magyarázkodásba kezd, rég lecserélte volna egy újra, kedv van, sikeres ingatlanosként természetesen pénz is, egyedül ideje nincs soha, amúgy a férjének van egy új V50-ese.
 
Útközben elmondja, bár kétszintes családi házban lakik, ő azért mindent tud az általatok keresett ingatlantípusról, mondhatnánk úgyis, az első lakás a szakterülete. 
 
Figyeld meg, szinte mindig a férfival beszél, a jelenlévő nőről szinte tudomást sem vesz. Biztos benne, hogy az értékesítői bónuszhoz nem rajta keresztül vezet az út.  
 
Ha megérkeztek az ingatlanba, tuti, hogy két percen belül hívni fogják. Hangosan beszél a telefonba, véletlenül pont ugyanarra a lakásra zsíroz le egy másik vevővel délutánra látogatást. A beszélgetés végén nagyot sóhajt, majd szomorúan hozzáteszi, ez már az ötödik komoly érdeklődő a mai napon, ha nem döntötök gyorsan, biztos, hogy valaki lecsap rá, nem is lenne csoda, ez igazán alkalmi ár.
 
Az ingatlanban határozottan vezet körbe, kezében mappa, adatokat olvas szaporán, kényesebb műszaki kérdésekre nem válaszol, meg sem hallja, vagy azt mondja, hogy minden tökéletes, nemrég felújították. A láthatóan zavarban lévő tulaj útját elállja, úgy tekint rá, mintha csak zavaró bútordarab lenne, rosszabb esetben, úgy tolmácsolja, az eredetileg is neki az eladónak szánt kérdéseket, mintha egy meglehetősen csekély értelmi képességű alsó tagozatos lenne. Ha az interjú alanya nem felel számára kellően frappánsan, sajnálkozó mosolyával pillant rád, azt üzeni neked, ha te vagy a férfi: ettől a pancsertól fillérekért szerzek neked egy marha jó lakást.
 
Ha mégsem mondasz igent a nagy üzletre, összeszorítja ajkait, tekintetében hideg fölényesség, a lakásból kifelé elmondja még, nem biztos, hogy az életben még egyszer ennyire jót találsz. És ha el akarnád küldeni végre a fenébe? Csak jön a lemondó fejcsóválás, ő nem az elveszett jutalékot sajnálja, őt csak egy valami zavarja: az önsorsrontás.
 
Készülj fel, ő három lakást mutat meg maximum, negyedszerre már nem hív vagy nem veszi fel a telefont, vége a dalnak: megbuktál!

5 komment

Címkék: ingatlan lakás eladó ingatlanközvetítő otthonokosan

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr372381267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a bőregér 2010.10.21. 11:29:49

Jaj, ezt ismerem!
Aztán ha hibázol, mert szerinte ezt jelenti, ha nem veszed meg rögtön, amit el akar adni neked, akkor csóválja a fejét, olyan mintha azt akarná, hogy még őt sajnáld...borzalmas egy fajta! :)

VIKUNYA 2010.10.21. 20:46:43

jesszus, ki ez a nő?

Herkules Irma 2010.10.21. 22:18:04

@VIKUNYA: Gyermekem, Vikunya!
Ez bizony én vagyok, süldő legénykeként! Azóta vonásaim markánsabbak lettek, orcámon finom árkokba zúdítom a gyorsan kötő alapozót, ha a nyugdíjas klubba készülök, de a bűbájom a régi!

kzolika 2010.10.28. 23:59:57

Baszod, ez melyik férfinak vonzó elsőre? Pedig a haverok azt mondták, hogy már eleget ittam, de úgy látszik, mégsem.

manzárd · http://otthonokosan.blog.hu 2010.10.29. 01:18:21

@kzolika: még ma is beleborzongok, ha véletlenül ide tévedek hozzá :)
süti beállítások módosítása