HTML

OTTHON, OKOSAN.

Gondolatok az ingatlanpiacról, szereplőiről, értékesítési módszerekről, valamint az élhető terekről. Ingatlanos történtetek, jogi tanácsadás, és közérdekű cikkek, urbanisztika. Vagyis majdnem minden, ami ingatlan. (okosotthonka@gmail.com)

Friss topikok

Tarlós és a pesti imázs

szerző: tamate - 2010.09.20. 09:39


Feltalálók városa

Mi ilyen feltalálós, okos nemzet vagyunk. Büszkék lehetünk fiainkra! Mint a szép fővárosunkra is, a feltalálók Mekkájára. A Fordtól a gyufaszálig mindent mi találtunk ki. Aki nem hiszi, a YouTube-on megnézheti.  Hogy egy kicsit elcsépeltnek tűnik ez a legenda a feltalálós magyarról? Egymillió kattintásra azért még futotta.

Budapestnek végre van imázs filmje, rögtön innovatív. Jöhetnek a szürke állományra éhes befektetők. Nálunk ugyanis a furcsa nevű a Jánosok és Zoltánok mind-mind valami újdonságon törik a fejüket. Eddig a net, és most egy Budapest Imázs Konferencia a netről. Az előadók egytől egyig igazgatók, vezérigazgatók, kreatívak és innovatívak.

Szomorú, hogy ebben a hangzatos mezőnyben a legjobb előadást Tarlós István tartotta. Némileg rontotta a hangulatot, hogy először látta az elé tolt papíros. A meg-megakadó felolvasás sem tudta azonban elrontani a szövegíró szépen felépített kompozícióját. A húsz év reménytelenségi tűzvészéből újjászülető optimizmus főnixmadár Budapestje röppent fel a New York palota dísztermében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budapest, ahogy a kis Pisti látta...

Persze Tarlós igaziúriember. Rögtön megállapította, hogy az elmúlt húsz évben voltak azért jó dolgok is a városban. Szerénységből nem említhette, hogy ez alatt főként az ő polgármesterkedését érti Óbudán. Ezért folytatta is a hibákkal:

Hajléktalanok, bedeszkázott kirakatok, lerobbant buszok, dugók stb. A mai Rákóczi őt az 1956 utáni Budapestre emlékeztetette. Láttam magam előtt az elkeseredett nyolc éves Pistát, amint szomorúan baktat végig a levert forradalom színpadán. Aztán még mielőtt a hallgatóság sírva fakadt volna, felvázolta a jövő mosolygós Budapestjét, ahol autósok és gyalogosok, felhőkarcolók és műemlékházak, top menedzserek és kisnyugdíjasok élnek majd boldog összhangban. Ez a Budapest persze nem hasonlítható semmilyen múltbéli Budapesthez sem, mert ez a város még sosem volt ilyen szép és haladó, mint most lesz.  

Bevallom elsőre nem tetszett a beszéd, de amint a törpe Napóleon mögött felsorakoztak a még törpébb tábornokok, bizony visszasírtam az első előadást. Az igazgatók és vezérigazgatók sorra villogtatták a power point minden közhelyet elbíró diáit. Egymásra licitálva beszéltek a semmiről. Olyan dolgokat tudhattam meg ebédig, hogy Budapest a Duna partján fekszik, és sok gyógyfürdője is van, és ez jó, mert ez tetszik a turistáknak. Ha pedig a politika végre megadja a zöld jelzést, ők boldogan felépítik majd itt a Budapest Business Regiont, Közép-Európa eldorádóját.

Akkor értettem meg, miről is van szó igazán…

További okosságok: http://www.ujtarsadalomszalon.hu/szalon.htm

 

Budapest, ahogy a befektetők látják...


3 komment

Címkék: budapest film választás konferencia tarlós ötvenhat urbanisztika imázs

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr402309325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Táksi 2010.09.20. 23:39:35

Megnéztem ezt az Image filmet, amit Madarász Istvánék készítettek. Egész jó lett. Közben pont egy meló miatt végig kellett néznem az elmúlt 5-6 évben Budapestről készült PR filmeket. Siralmas.

cyberlolita400001 2010.09.22. 15:55:12

Köszöntsétek az új főpolgármestert. Fidesz III., A Sith-ek bosszúja.. :D :D

Palermo12 2010.09.22. 16:19:44

@cyberlolita400001: A sötétség nem most köszönt budapest városára... Tarlós Demszkyhez képest még csak Padavan.
süti beállítások módosítása