HTML

OTTHON, OKOSAN.

Gondolatok az ingatlanpiacról, szereplőiről, értékesítési módszerekről, valamint az élhető terekről. Ingatlanos történtetek, jogi tanácsadás, és közérdekű cikkek, urbanisztika. Vagyis majdnem minden, ami ingatlan. (okosotthonka@gmail.com)

Friss topikok

Szavazz a 'szobrok városának' Paripacitrom-díjára!

szerző: manzárd - 2010.10.04. 06:06


A köztéri szobrok hozzájárulnak lakókörnyezetünk képéhez, a rendszerváltás óta töretlen hazánkban a szobor- és szökőkút-állítási hév, nem mindegy hát, hogy lakásunk ablakából Lenin és elvtársai helyett milyen alkotásokra látunk.

  
Szeged a napfény és a szobrok városa akar lenni, a mennyiség azonban ritkán csap át minőségbe. Még a fény esetében is. Számos ötletes,  különös, bizarr, meg nem értett, giccses vagy egyszerűen csak gyenge szobrot, emlékművet avattak, újítottak az utóbbi években a dél-alföldi megyeszékhelyen.  Ha már kitárgyaltuk nemrég az új Radnóti szobrot, most összegyűjtöttük a szegedi Paripacitrom-díj jelöltjeit.

A középszerűvel nehéz mit kezdeni, ezért a jelen listáról való lemaradás önmagában nem érdem, ahogy a jelenlét sem feltétlen bírálat, hiszen közülük némely deviancia igazán elismerésre méltó vagy szerethető.


Figyelem! Az eszmét, történelmi eseményt, tragédiát vagy személyt, melynek a polgárok emléket állítottak, nincs szándékunkban gúnyolni. Az alkotót is csak olyan mértékben, amennyire ő minket.

Szavazzatok: ki/mi kapja a „szobrok városának” Paripacitrom-díját! A menüt a szoborlap.hu kiváló étlapjáról válogattuk. Egyúttal várjuk a javaslatot, ki/mi mi érdemelné ki Pesten és országosan is ugyanezt.

 

TOP 10 S(Z)AVAZÁS:

Melyik szegedi szobor kapja a Paripacitrom-djat?
  
pollcode.com free polls

 

1956 emlékmű (Tóth Béla)

Szívott eleget az átkosban a forradalmi ifjúság. Az Aud. Max.-ot mintázó emlékmű talán épp ezért sikerült ilyen gyászosan bizarra. Fejsatu: apró koponyák a rendszer sötét szorításában.
 


A szabadság pillangója (Melocco Miklós)




Értjük, hogy összefogás, meg allegória. De miért pont egy kurvanagy, gázálarcos éjjeli lepke nyomja agyon szegény szabadságharcosainkat?!
 


Szent Borbála (Popovics Lőrinc)
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borit saját apja fejezte le, akit aztán útban hazafelé villám csapott agyon. Villámként hasít belénk a felismerés: szép, ahogy a nő elfolyik a talapzat hasadékán. Menstruáló Borbálának hívjuk ezen túl.

 


Gróf Klebelsberg Kunó (Melocco Miklós)




'Ilyen állat márpedig nincs is!' Kunó gróf lebontatta Szeged legrégibb plébániatemplomát, és dómnak nevezett ikertornyokat emelt a helyén, hogy az ellenséges bombázók még a legnagyobb ködben is megtalálják a várost. A térre meg galambokat telepíttetett velencei mintára, hogy telefossanak mindent. Szöged népe most méltó bosszút állt a Pezcukorkával. 
 


Wass Albert (Tóbiás Klára)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Eleve perverz dolog félbe vágni egy embert. Már csak azt nem értjük, miért kellett az álgótikus álvakablakot is kitörni egy döglött madárrall?!

 


Búza Apó (Mihály Árpád)

Egyszerűen nem értjük, hogyhogy nem kiáltott fel egyetlen józan illetékes sem, hogy meztelen a király: jééé, hát ez Faszfej Apó!!! Ennél már csak az a jobb, hogy ez egy ivókút! Teccikérteni!?
 


Doni áldozatok szobra (Kligl Sándor)

 



Akár Rejtő Jenő Láthatatlan Légiója is ihlethette volna a magyar hadtörténet egyik legnagyobb tragédiáját idéző kompozíciót. Kérnénk egy Piszkos Fredet is!
 


Időkapszula (Pálos Melinda)


Apád karosszérialakatos? Van a sufniban egy rakat felesleges lom? Önkifejezési viszketegséged van? Hányd össze a fémet egy halomba, blöffölj egy címet hozzá, és még pénz is áll a házhoz. Apádat azé’ hívd meg egy sörre!

 

Tiszavirágzás (Farkas Pál)



Nem mi mondtunk ítéletet, hanem a köz, amikor pár részeg középiskolás képében az áradó Tiszába lökte ez a bizarr gruppen szexet. Érdemes megnézni közelebbről is: ki gondolta volna, hogy ilyen rusnya állat a tiszavirág!

 

 Szerelmes pár (Kligl Sándor)

Nem szűnő lelkesedéssel savazzuk Kliglt: hogy a francba lehet tripla malaclopó köpenyben szeretkezni?! Figyelemre méltó részlet: a letepert leányka kungfus kisujjtöréssel próbál szabadulni a perverz bájgúnár szorításból. A házasságkötő-teremben Kligl szobra az utolsó, kétségbeesett figyelmeztetés a leendő párok számára!


6 komment

Címkék: kritika szavazás szeged szobor tóth béla urbanisztika melocco mihály árpád kligl tóbiás klára paripacitrom popovics lőrinc pálos melinda farkas pál

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr412267973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VIKUNYA 2010.10.04. 17:04:09

faszfej apó forever!!!

Vuvuz Ella 2010.10.04. 20:03:33

A Kunós szövegen halálra röhögtem magamat... :)))

SZAVICS 2010.10.19. 16:13:33

Az ujjtörés nem gyenge nindzsafogás.

Vaandor 2010.10.22. 18:41:51

Nem is az a durva, hogy ujjtörés, de jobb kézzel? Valaki próbáljon már meg hanyatt (féloldalt) fekve a háta mögött így átnyúlni vállficam nélkül!

(Pótmegfejtés: Talán más is van a köpönyeg alatt?)

manzárd · http://otthonokosan.blog.hu 2010.10.28. 13:41:50

@Vaandor: édeshármas: eeez eszembe se jutott :)))
süti beállítások módosítása